U četvrtak, 14. srpnja 2022. u SŠ Marko Babić u Vukovaru održana i treća ekološka akcija pod nazivom „Kreativom do osmijeha“. Akcija je provedena u okviru projekta Putevima ekološke renesanse, a u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Tko se boji sutra još? te ima za cilj podići razinu svijesti o ekologiji i održivom razvoju i istaknuti važnost inkluzije djece s poteškoćama u razvoju.

Na kreativnoj radionici učenici, nastavnici, volonteri, djeca s poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji izrađivali su sapune, kreme i kupke kao ekološki prihvatljive kozmetičke proizvode te od drvenih obojanih štapića izrađivali slagalice za djecu.

Prethodno ovom događaju, učenici Srednje strukovne škole Marko Babić i Tehničke škole Nikole Tesle iz Vukovara prošli su kroz pet modula edukacija na temu ekologije i održivog razvoja, te proveli dvije ekološke akcije u zajednici (kompostiranje i sadnja, informiranje putem web-a).

Do kraja projekta planira se provesti još jedna akcija u zajednici i organizirati završni događaj, a sve je omogućeno financijskim sredstvima iz programa Civic Europe.