Korisnica poludnevnog boravka Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar Ines Graf sudjelovala je na 2. Nacionalnom gastro natjecanju pod nazivom „Amorova žlica“ koje je održano 06.10.2022. godine u Zagrebu u prekrasnom ambijentu organizatora Centra UNUO na jezeru Granešina. Ines je osvojila odlično treće mjesto u konkurenciji pet kuhara i tri barmena. Pod izvrsnim mentorstvom chefa g. Davida Skoke Ines je pokazala istančan osjećaj za okuse, začine, preciznost i dosljednost pripremivši hladno predjelo za 120 osoba - carpaccio odležanog boškarina urolanog sa sirom, tartufima i rikulom.

Društvo jednakosti poruka je ovoga natjecanja, a natjecanje je pokazalo da jedan mali krug velikih ljudi može potaknuti promjene u društvu. 120 visokih uzvanika, od vjerskih zajednica, političara, izaslanika stranih vlada ostalo je iznenađeno mogućnostima osoba sa invaliditetom.

Pobjednica natjecanja je Marina Jug iz Udruge UNUO koja je pripremila izvrstan desert dok je drugo mjesto pripalo barmenu Antoniu Bošnjak iz Udruge Sindrom Down 21, Split.

Natjecatelji su kuhali pod vodstvom mentora chefova Matijom Bogdan, Gracijom Horvatin, Igorom Jagodić, Anom Marić, Davidom Skoko koji su pružili podršku svim natjecateljima.

Predstavnici Udruge UNUO Silvija i Vedran Habel inicijatori cijelog ovoga događanja finaliste natjecanja zajedno sa našom Ines Graf odveli su na putovanje u Rim na audijenciju kod Svetoga Oca Pape Franje.

Ovom prilikom želimo im sretan put!