U okviru kampanje Time to Move, koja traje cijeli listopad s ciljem da se povežu mladi iz cijele Europe (kroz brojna online i fizička događanja) i saznaju sve o mogućnostima koje im se nude za mobilnost i edukaciju, provedena je putujuća informiraonica Info centra za mlade Vukovar u Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić i u Gimnaziji Vukovar.

S učenicima smo razgovorali u kojim programima mobilnosti su sudjelovali i što mobilnost znači za njih. Potom su učenici kroz kahoot quiz testirali svoje znanje o mobilnosti, ali i naučili nešto novo.

Strani dugoročni volonteri PRONI Centra, Alexandra i Lucas, predstavili su ukratko program Europske snage solidarnosti (u okviru kojeg volontiraju u Vukovaru), kao i mogućnosti za volontiranje koje se mogu pronaći na Europskom portalu za mlade. Ovakvi primjeri mobilnosti potaknuli su učenike da pitaju naše dugoročne volontere o motivaciji i ujedno razmjene volonterstva iskustva.

Na kraju informativnog druženja uslijedila je podjela promotivnog materijala PRONI Centra i Time to Move kampanje – torbice, fascikle, kemijske, oznake za kofere, podmetači za računalni miš,… za upotrebu učenicima.

PRONI Centar (Info centar za mlade Vukovar) jedna je od udruga koja informira o Eurodesk-u i mogućnostima za mobilnost mladih.