Provodeći svoje programe i projekte Društvu za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar ukazala se mogućnost korištenja novih sportskih objekata. U tijeku je provedba razuličitih sportskih aktivnosti, između ostalog, i na streljani Grič, KK Dunavski raj, i otvorenim terenima OŠ Blago Zadro.

Temeljem spoznaje da je u uporabu puštena višestazna automatska kuglana u sklopu sportske dvorane u Borovu naselju uputili smo zamolbu Gradu Vukovaru upravnom odjelu za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine da nam se omogući korištenje kuglane za naše korisnike.

Zamolba nam je i odobrena pa su tako u petak, 01. veljače, dvadesetak korisnika poludnevnog boravka, organiziranog stanovanja i kluba Golubica s voditeljem išli na kuglanje u sportsku dvoranu. Nakon zagrijavanja i uputa o pravilnome držanju i bacanju kugle, slijedilo je ono što su korisnici iščekivali već duže vrijeme – kuglanje. Podjednako se spretnima i preciznima pokazala većina korisnika, iako neki do danas nisu nikada kuglali. Uz smijeh, glasno bodrenje i dobro društvo, dva su sata prošla brzo. Već se sada radujemo sljedećem petku i odlasku na kuglanje!

{gallery}2013/02/05/03{/gallery}