×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/03/24/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/03/24/03

{gallery}2014/03/24/03{/gallery} Povodom dana Down sindroma, 21. ožujka 2014. godine, održana je Izvještajno – Izborna Skupština Društva za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Vukovar – Golubica.
Skupštini su uz redovno članstvo nazočili i gosti, od kojih posebno ističemo Mirjanu Jakovčev, predsjednicu Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom, Dejana Nađ, predstavnika Grada Vukovara, fra Ivicu Jagodić, župnika župe sv. Filipa i Jakova i Željku Rajković, ravnateljicu Doma za stare i nemoćne osobe Vukovar.
Osim odluka koje su uobičajeno u nadležnosti skupštine, kao najvažnije odluke ističemo odluke o imenovanju novih tijela Udruge, te odluku o promjeni naziva i sjedišta udruge.
Odlukom skupštine, po isteku mandata, sa mjesta predsjednika razriješen je Ivica Azenić, dok je za predsjednicu Udruge izabrana Ivana Azenić Dubravčić.
Izabrani su i novi članovi Glavnog odbora: Dejana VARNICA, Jelena HODAK, Stjepan BARDIĆ i Ivica AZENIĆ, novi članovi Nadzornog odbora, kao i novi predstavnici u Skupštini Hrvatskog saveza udruga za osobe s mentalnom retardacijom.
Odlukom skupštine promjenjeno je sjedište Udruge iz razloga što Udruga u svom vlasništvu ima nekretninu u kojoj provodi svoju djelatnost, te je sada sjedište Udruge u Vukovaru, Kolodvorska 18.
Također, zbog promjena Zakona o socijalnoj skrbi u kojem se umjesto dosadašnjeg termina mentalna retardacija koristi termin intelektualno oštećenje, donesena je odluka o promjeni naziva Društva, te je od sada naziv udruge UDRUGA ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM OŠTEĆENJEM „GOLUBICA" VUKOVAR, odnosno skraćeni naziv je: UZOSIO GOLUBICA VUKOVAR.