{gallery}2014/06/02/02{/gallery}Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca uspješno provodi projekt „Budi NEovisan" podržanim od Ministarstva socijalne politike i mladih. Projekt uključuje preko 1000 djece iz Društava Naša djeca koja se nalaze u cijeloj Hrvatskoj. Ove godine osmišljeno je niz kreativnih aktivnosti i kampanja koje doprinose širenju svijesti da je bolje biti NEovisan nego narušavati svoj životni san i sprječavati mogućnost da postaneš uspješan.

Kroz projekt „Budi NEovisan" osnažujemo djecu u Hrvatskoj te podižemo javnu svijest kod stručnih suradnika, lokalnih uprava i građana o važnosti prevencije ovisnosti u djece i promicanju zdravih stilova života u lokalnim zajednicama.

Jedan od segmenata projekta bio je natječaj najoriginalnijih dječjih radova u šest kategorija.

Klara Vukovac učenica 6. razreda OŠ Antuna Bauera, a ujedno i članica Dječjeg foruma Društva Naša djeca Vukovar osvojila je 1. nagradu u kategoriji za fotografiju. Njena mentorica bila je Bojana Varnju.

Valentina Stanić učenica 6.razreda OŠ Siniše Glavaševića svojom porukom: „Umjesto droge i pića izađi van i nađi psića." osvojila je 1. nagradu u kategoriji za poruke. Njena mentorica bila je Ankica Strešnjak.

Svečano proglašenje najoriginalnijih radova održano je na završnoj priredbi projekta „Budi NEovisan" u subotu 31.svibnja 2014. na Svjetski dan nepušenja u Opatiji. Opatija je toga dana okupila veliki broj djece i odraslih sudionika u projektu „Budi NEovisan" gdje smo se svi zajedno družili, kreativno stvarali igrali se i zabavljali.

Događaj je započeo jutarnjim simboličnim maratonom za zdraviji život u organizaciji Društva Naša djeca Opatija s ciljem podizanja javne svijesti o važnosti prevencije u borbi protiv raznih oblika ovisnosti u djece i mladih i promoviranje zdravih stilova života. Nakon toga uslijedila je priredba ispred dvorane Marino Cvetković gdje su svečano nagrađeni najoriginalniji dječji radovi te su predstavljene sve aktivnosti koje su se provodile u okviru projekta „Budi NEovisan"