PODRŠKA projektima socijalnog poduzetništva u Vukovaru i Petrinji

Inicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) je prepoznala potrebu za podizanjem kapaciteta lokalnih organizacija i za stvaranjem novih organizacija koje će se baviti socijalnim poduzetništvom i aktivnostima od značaja za lokalnu zajednicu, uz naglasak na promociji ljudskih prava.

U sklopu projekta moJA inIcijaTIva: posljednja faza poslijeratne obnove Inicijativa će dvama najboljim projektima socijalnog poduzetništva u Vukovaru i Petrinji pružiti podršku u iznosu do 10,000 kn.

Kroz ovaj projekt, uz stjecanje osnovnog znanja o tranzicijskoj pravdi i njenim mehanizmima te znanja o socijalnom poduzetništvu, participanti će imati priliku pokrenuti vlastiti projekt socijalnog poduzetništva koji će doprinijeti pozitivnim promjenama na lokalnoj razini. Početna sredstva u iznosu do 10,000 kn najboljim projektima u Vukovaru i Petrinji dodijelit će Inicijativa.

Za sudjelovanje se mogu prijaviti:
• Mladi između 18 i 35 godina
• Predstavnici neformalnih grupa i klubova mladih
• Predstavnici organizacija mladih i organizacija za ljudska prava
Svi sudionici trebaju imati prebivalište ili boravište na širem području Petrinje i Vukovara.

Projekt će se odvijati u 5 etapa: (i) trening o tranzicijskoj pravdi i njenim mehanizmima, (ii)
savjetovanje za oblikovanje aktivnosti, projekata i programa tranzicijske pravde na lokalnoj razini, (iii) trening o socijalnom poduzetništvu i inovacijama, (iv) natječaj za sredstva i mentorstvo za projekte socijalnog poduzetništva, (v) podrška projektima u Petrinji i Vukovaru.

Prve 3 faze projekta održat će se do 18. srpnja, s jednodnevnim treninzima. Posljednje dvije etape projekta slijedit će krajem kolovoza, početkom rujna i u njima ne mogu sudjelovati pojedinci, već isključivo predstavnici/e organizacija ili neformalnih grupa. Ukoliko projekt neformalne grupe dobije podršku, grupa će morati izvršiti registraciju sukladno Zakonu o udrugama. U ovom slučaju, troškove registracije snosit će Inicijativa mladih za ljudska prava.

Za prijavu za sudjelovanje na projektu potrebno je potvrditi svoje sudjelovanje na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 27. lipnja 2014.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Svenu Milekiću (mob. 0992022655, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Uz velikodušnu podršku
Veleposlanstva Kraljevine
Nizozemske u RH:

YIHR CROATIA | YIHR HRVATSKA | YIHR KROACIA
Arnoldova 1, 10000 Zagreb, CROATIA, +385-993503350, +385-98552976, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., www.yihr.org
YIHR Croatia is a member of the Youth Initiative for Human Rights Regional Network with organizations also in Bosnia and Herzegovina, Kosovo, Montenegro and Serbia