{gallery}2014/08/21/05{/gallery}Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar, provodeći svoje programske aktivnosti organizirala je sportsko – rekreacijsko – zdravstveni kamp na otoku Viru u vremenu od 09. do 18. kolovoza . U suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Pakrac boravili smo u Dječjem odmaralištu ''Cvrčak'' gdje je bila smještena 71 osoba iz naše, ali i iz srodnih nam udruga iz Osijeka, Đurđevca, Zagreba i Orahovice. Ljetovanje je bilo ispunjeno raznim aktivnostima, od svakodnevnog odlaska na plažu, rada u radionicama, šetnjama, pjevanjem i plesom svaku večer te izletima.

Centar za unapređenje kvalitete života „S.O.S." Hendi-ping liga, Senka i Nenad Cvitković, pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba g.Milana Bandića organizirali su „2.Međunarodni kamp sporta,kulture i edukacije – Virko 2014". Uz gradonačelnika g.Bandića, kamp su posjetili i njegovi najbliži suradnici. Nakon pozdravnog govora, gradonačelnik je dodijelio sportska odličja i nagrade najboljim natjecateljima Hendi ping turnira, 1. mjesto Miroslav Ivan iz Vukovara, 2. mjesto Lukaš Borbik iz Slovačke i 3. mjesto Filip Nelović iz Osijeka.

U lijepom sjećanju će svima ostati i izlet u vojnu bazu Zemunik gdje su nas primili pukovnik Marinko Karačić, narednik Ivica Dundović te poručnik Danijel Lada koji su nas proveli bazom i demonstrirali izložene vojne zrakoplove. Nakon ovog izleta obišli smo i Zadar gdje smo uživali u njegovim znamenitostima, a jedan dan smo i razveselili naše korisnike vožnjom brodom oko otoka Vira. Na završnoj večeri smo sve sudionike nagradili diplomama za sudjelovanje, a ovim putem se još jednom zahvaljujemo svima koji su omogućili da provedemo još jedno nezaboravno ljetovanje.