×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2014/10/06/06
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/10/06/06

{gallery}2014/10/06/06{/gallery}Udruga ranjenika i djelatnika ratne bolnice Vukovar 1991. organizirala je 5. listopada u Vukovaru tribinu pod nazivom „Turizam u funkciji razvoja ruralnoga područja". Suorganizatori tribine bili su Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Petrovci.

Tribina je okupila respektabilne hrvatske stručnjake s područja turizma, a razgovaralo se o turističkim potencijalima našeg kraja, mogućnostima ruralnoga turizma, kulturnoga i arheološkoga kao i o povlačenju sredstava iz proračuna RH i EU fondova u ovu namjenu.

-Cilj nam je ovom tribinom otvoriti raspravu o razvoju turizma u kojemu bi značajnu ulogu odigrala i braniteljska populacija. Želimo pokrenuti naše branitelje, ali općenito i stanovništvo ovoga kraja i osvijestiti naše turističke potencijale koje imamo, a još uvijek su neiskorišteni – naglasio je Ađelko Rora, predsjednik Udruge ranjenika i djelatnika ratne bolnice Vukovar 1991.

U radu tribine sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, koji je naglasio da Grad Vukovar preuzimanjem pokroviteljstva nad tribinom podržava ovakve inicijative, posebice kad dolaze od braniteljske populacije. -Turizam u našem kraju, unatoč ogromnim potencijalima, trenutno je na vrlo niskim granama i stoga svaka aktivnost koja vodi prema boljem iskorištavanju turističkih potencijala je hvalevrijedna – naglasio je zamjenik Marijan Pavliček.