{gallery}2014/12/05/06{/gallery} Volonterski centar mjesto je spajanja volontera i organizatora volontiranja, edukacija i poticanja građana na aktivno uključivanje u zajednici putem volonterskih akcija.

Centar je dio cjelovitog programa PRONI Centra za socijalno podučavanje, a kao novi servis za građane ima za cilj doprinijeti sustavnijem razvoju volonterstva te promoviranju vrijednosti i značaja volontiranja na području grada Vukovara.

Vrata Centra otvorena su svim zainteresiranim volonterima, ali i organizatorima volontiranja, odnosno udrugama i institucijama koje razvijaju volonterske programe.

Svi zainteresirani volonteri ili organizatori volontiranja mogu se javiti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; putem telefona na broj 032/450-106 ili osobno doći na adresu Volonterskog centra.

Volonterski centar Vukovar otvoren je u okviru projekta "Lokovolontira" financiranog sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih te sufinanciranog sredstvima Grada Vukovara.