{gallery}2015/01/19/01{/gallery}Sukladno propisanim projektnim aktivnostima projekta „Osnaživanjem organizacija civilnoga društva do kvalitetnijih socijalnih usluga" financiranim sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa "Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga", dana 16. siječnja 2015. godine u Rijeci je održan prvi sastanak projektnih partnera.
Prijavitelj projekta je Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije a partneri su Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška i Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica" Vukovar.
Na sastanku su dogovorene smjernice i termini za realizaciju svih pojedinih projektnih aktivnosti koje će se provoditi kod svakog partnera i suradnju pri provođenju istih.
Projekt se sastoji od niza edukacija namijenjenih zaposlenima, članovima tijela upravljanja Udruga, volonterima i roditeljima, te organizacijama civilnog društva koji pružaju usluge socijalne skrbi osobama s invaliditetom na području županija kojima pripadaju partnerske udruge, pa tako i zainteresiranim volonterima i zaposlenima u drugim udrugama koje djeluju u području socijalne skrbi sa područja Vukovarsko- srijemske županije.
Kao temelj ove suradnje, između projektnih partnera potpisan je i Sporazum o partnerstvu.
UZOSIO Golubicu Vukovar kao koordinator projekta predstavlja Ivica Azenić, dok su suradnici na projektu Jelena Hodak i Tomislav Dubravčić.