{gallery}2015/06/18/02{/gallery} Dana 12.06.2015. održan je peti po redu Vukovar street art u centru grada na Trgu Republike Hrvatske u sklopu Dana mladih. Vukovar street art je natjecanje u ekstremnim sportovima poput skateboardinga, inline-a i bmx-a, te oslikavanje panela napravljenih za grafitere, te sve to popraćeno promocijom domaće hip hop scene uz zvukove dobrog beat-a.
-Treba reći prije svega kako je Vukovar Street Art nešto više od samog natjecanja, "on" je prilika da se okupe i druže svi mladi, iz svih slojeva društva, svih nacija i nacionalnosti, a posebno oni koji "iskaču" iz društvenih normi, oni koji svoju umjetnost stvaraju svojom upornošću te ustrajnošću, na vrućini gradskog asfalta.
Tako je i ovom prilikom Street art napravio jedan most između mladeži, popraćen hip hop nastupom mladih vukovarskih izvođača Mickela i Karizmatika, te oslikavanjem grafita na za to predviđenim panelima. Za grafite su bili zaduženi dečki iz Osječke udruge Acting Like a Child.
-Iako nije bio baš rekordan broj natjecatelja, oni koji su se prijavili su stvarno napravili odličnu atmosferu trikovima koje su radili, pa su tako publika i prolaznici koji su se tu i tamo zadržavali mogli vidjeti razne "vratolomije" koje su ih mogle ostaviti bez daha.
Sto se samog natjecanja tiče, ono je bilo konstruirano tako da samo jedan trik pobjeđuje, i to je onaj koji suci ocijene sa najvišom ocjenom, a najviše ocjene su dobili:
SKATE
Darko Bošnjak (Petrijevci)

INLINE
Damjan Petričević (Slavonski Brod)

BMX
Hrvoje Dekanić (Vinkovci)

Čestitamo dečkima na pobjedama, zahvaljujemo svima koji su bili, svima koji su se natjecali, svima koji su pratili i pomogli u ostvarenju Vukovar Street Art-a 5. Nadamo se da ćemo vas na godinu vidjeti još više, te da će VUSA 6 biti bar dva puta veći od svojih prethodnika!
Ostaje nam samo još da zahvalimo prije svega gradu Vukovaru koji nam je omogućio samo održavanje eventa te neke od nagrada za natjecatelje, udruzi Vuka koja nam je pomogla oko ozvučenja, te organizirala odličan after-party, naravno sponzorima koji su sponzorirali nagradnu opremu za najbolje u skate disciplini Graves skateboards, te Turistickoj zajednici grada Vukovara koju je omogućila osvježenje svim natjecateljima.
Svima veliko hvala i vidimo se na godinu, još bolji, još jači i još veći!