{gallery}2015/06/23/02{/gallery} Udruga „Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske ", dana 20. lipnja 2015. godine, treći put raspisuje natječaj za najljepšu, neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom „PJESMOM PROTIV ZABORAVA".
1. Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni državljani Republike Hrvatske.
2. Sudionici natječaja mogu dostaviti samo jednu pjesmu, pisanu čitko ili tiskanu na računalu ili pisaćem stroju.
3. Pjesma mora biti pisana na hrvatskom jeziku.
4. Ove godine nema ključne riječi, tema je domoljublje u širem smislu, Domovinski rat, Hrvatska i sl.
5. Pjesma ne smije biti duža od 50 pisanih redova, računajući i naslov i razmake između strofa ako ih ima.
6. Do trenutka objave rezultata, pjesma ne smije nigdje biti objavljena.
7. Pjesma mora biti pisana u pet kopija i potpisana isključivo šifrom, koja ne smije biti uvredljiva ili neumjesna.
8. Kopije treba staviti u veću kuvertu. U njoj se treba nalaziti i manja, zalijepljena kuverta, na kojoj se izvana treba nalaziti samo šifra, a u kojoj se nalazi papir sa podacima o autoru - ime i prezime, adresa, OIB, broj telefona i e-mail na koji se može kontaktirati natjecatelja te kratki životopis.

Dakle, IME AUTORA PJESME NE SMIJE BITI VIDLJIVO OSIM AKO SE OTVORI MALA KUVERTA. Na velikoj kuverti, na poleđini, NE SMIJE pisati ime i adresa pošiljatelja, dakle, ne smije biti poslana preporučeno ili sa povratnicom.
9. Sve pjesme koje udovoljavaju gore navedenim kriterijima, moraju na adresu Trg hrvatskih branitelja br. 1 P.P. 53 , 32000 Vukovar, (s posebnom naznakom za natječaj „PJESMOM PROTIV ZABORAVA"), stići najkasnije do 30. rujna 2015.g., što je i konačan nadnevak na poštanskom pečatu. Tekstovi poslani nakon određenog nadnevka, neće se razmatrati.
10.Pristigle radove, zasebno, ocjenjivat će četveročlano prosudbeno vijeće, tri člana plus predsjednik vijeća, koje se sastoji od književnika i branitelja.
11.Autori plagijata bit će javno navedeni u obrazloženju diskvalifikacije.
12.Prijavom na natječaj, smatramo da su sudionici dali dopuštenje za objavljivanje i izdavanje pjesama u organizaciji UBDRVSŽ.
13.Deset prvoplasiranih pjesama, uz prigodne zahvalnice autorima, čitat će se na Večeri domoljubne poezije, u organizaciji UBDRVSŽ, na „Danima sjećanja", i to 16. studenog, 2015.g., a trideset prvoplasiranih bit će objavljeno u našem 3. zborniku domoljubnih pjesama.
Udruga napominje da se ovim natječajem želi utemeljiti stalni festival domoljubne poezije, a prije svega potaknuti na pisanje iste, kako bi se kroz stih i riječ očuvale vrijednosti Domovinskog rata i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje.