{gallery}2015/07/22/01{/gallery}Temeljem pozivnice koju smo zaprimili od Hendi ping Hrvatska (organizatora međunarodnog stolnoteniskog natjecanja za djecu i mlade s intelektualnim teškoćama u kojima sudjeluju djeca i mladi iz Hrvatske, država EU i regije), obaviješteni smo da je Hendi ping Hrvatska pozvana da predstavlja Republiku Hrvatsku na Olimpijskim igrama u stolnom tenisu za osobe s intelektualnim oštećenjem ove godine, u razdoblju od 14.-18.srpnja 2015., a koje će se održati u Njemačkoj (Hannover) za 1000 sportaša.
Na radnom sastanku Organizacijskog odbora Hendi ping Hrvatska, pod vodstvom predsjednika gosp. Nenada Cvitkovića i gđe.Senke Cvitković odlučeno je da Hendi ping i Republiku Hrvatsku na gore navedenom natjecanju, predstavljaju stolnotenisači iz Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar, iz razloga što su na dosadašnjim državnim i međunarodnim Hendi ping natjecanjima postizali izvrsne rezultate i osvajali brojna sportska odličja.
Izuzetna nam je čast uopće izbor naše Udruge za predstavnika RH od strane Organizacijskog odbora Hendi ping Hrvatske, te im ovim putem još jednom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju.
Ekipu naše Udruge činili su natjecatelji Davor Azenić, Miroslav Ivan i Josip Matošević, sa trenerom Tomislavom Dubravčić, koji je ujedno bio trener cijele reprezentacije.
Put Hannovera ekipa je krenula u ponedjeljak, 13.07. 2015. godine, jer je već utorak 14.07. bio predviđen za okupljanje i prijave ekipa, čime su započele same aktivnosti vezane za natjecateljski dio.
U srijedu, 15.07. na terenima – stadionu na kojemu su se održavale igre, održano je svečano otvorenje Specijalne olimpijade Hannover 2015. godine, uz nazočnost preko 1200 akreditiranih natjecatelja i više od 3500 gledatelja.
Pored svih ostalih natjecateljskih sportova (plivanje, judo, streličarstvo, boćanje, mali nogomet, atletika, badminton, odbojka), naši dečki nastupili su u stolnom tenisu u kojemu je ukupno bilo akreditirano 122 natjecatelja (84 muška i 38 žena).
Nakon svečanosti otvaranja olimpijade i dodjele akreditacija, u četvrtak, 16.07. tijekom cijelog dana i petak u prijepodnevnim satima održana su natjecanja u svim sportovima. Sustav natjecanja u stolnom tenisu bio je da se svi prijavljeni u kvalifikacijama razvrstavaju u 4 jakosne skupine i unutar skupine igra svako sa svakim do izbora najboljih. Svaki od naših natjecatelja odigrao je po 8 susreta, te susrete za medalje.
U natjecanjima Miroslav Ivan je zauzeo 4. mjesto u najjačoj skupini, Josip Matošević u svojoj skupini drugo mjesto i srebrnu medalju, a Davor Azenić u svojoj skupini treće mjesto i brončanu medalju.
Podjela medalja i zatvaranje igara održani su u petak poslijepodne od 17,00 sati.

Na ovu Olimpijadu Hendi ping Hrvatska došla je po posebnom pozivu organizatora, kao gosti od kojih se nije očekivao uspjeh nego samo sportsko i prijateljsko predstavljanje jedne nove reprezentacije na specijalnim igrama. Međutim, naši dečki su ostvarili rezultate kojim su „pomrsili račune" glavnim favoritima, a nadamo se da će u budućnosti dostojno braniti ostvarene rezultate i time pokazati da su ti rezultati rezultati našeg rada i upornosti, a ne rezultati slučajnosti.

Svima našim članovima ovaj je put bio izuzetno naporan, tempo u Hannoveru planiran u minutu i jako iscrpljujući, ali ono što su postigli doista je našim članovima ali i svima nama nagrada za sav rad i trud.

Poziv Hendi ping Hrvatske, bez podrške Grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije, ne bi bilo moguće realizirati, pa su dečki koji su nas predstavljali u Hannoveru osobno odnijeli izvješće o ostvarenim rezultatima Gradu Vukovaru, gdje ih je primila i osobno im čestitala zamjenica gradonačelnika, gđa Marija Budimir, dok u ponedjeljak imamo prijem i kod našeg Župana gospodina Bože Galić.
Preći put od 1400 km, sudjelovati u natjecanju na pozivnicu i ostvariti ovakve rezultate svima nam je na ponos!
Čestitke našoj ekipi i zahvale svima koji su nam pomogli i koji su nam pružali podršku sih ovih dana natjecanja!