{gallery}2016/01/19/01{/gallery} U subotu, 16. siječnja 2016. godine s početkom u 18:00 sati, pred punom tribinom sportske dvorane Borovo, Mažoretkinje grada Vukovara proslavile su 15. godišnjicu osnutka.

Naime, osnovane su u jesen 2000. godine no prvi javni nastup održale su 15. siječnja 2001. godine, u kino dvorani u Borovu Naselju i taj datum obilježavaju kao službenu godišnjicu.
Uz nastupe svih dobnih sastava Vukovarskih mažoretkinja, posebno iznenađenje i velika atrakcija bio je nastup veteranske skupine, koju čine mame naših mažoretkinja. Na koncertu su se našim mažoretkinjama pridružile i gošće iz Pule, Samobora, Mostara, Sonte i Nuštra, te gradska glazba "Trenkovi panduri" iz Požege.

Posebnu pozornost tijekom koncerta dobile su članice seniorskog sastava koje su aktualne državne prvakinje, a priču o njihovom petnaestogodišnjem putu ka vrhu, gledatelji su imali prilike vidjeti kroz kratak videozapis koji je prikazan na koncertu. Posebno emotivan bio je i videozapis o predvodnici seniorskog sastava, Mileni Marti Vidoš, koja je u subotu proslavila 15 godina aktivnog plesa u Mažoretkinjama grada Vukovara, čija je članica postala kao petogodišnja djevojčica.

Mažoretkinjama grada Vukovara čestitao je i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava koji je naglasio da će Grad Vukovar i dalje podržavati rad udruge koja svoje članstvo iz godine u godinu povećava te u Vukovar donosi brojna odličja s Državnih i Europskih prvenstava. Istaknuo je da su ove djevojke ujedno i veliki ponos grada Vukovara, a Mažoretkinje grada Vukovara dodjelile su mu zahvalnicu za ogromnu podršku koju im Grad Vukovar pruža.

Zahvalnicu su ove godine dobili i Gimnazija Vukovar te Elizabeta Mikelj, predsjednica Hrvatskog mažoret saveza koja je naglasila kako upravo zbog naših mažoretkinja, njezina prva asocijacija na Vukovar više nije rat, nego mladost, ljepota i uspjeh, a na samom kraju koncerta, zajedno s našim djevojkama prerezala je i rođendansku tortu.