{gallery}2016/02/02/01{/gallery} Projekt "Osnaživanjem organizacija civilnog društva do kvalitetnijih socijalnih usluga" financiran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva "Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga" – Operativni program "Razvoj ljudskih potencijala" 2007. - 2013., a sufinanciran od Ureda za udruge Vlade RH, provode partneri Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica" Vukovar, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška i Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, od 29. prosinca 2014. do 28. veljače 2016. godine.

Kao jedna od projektnih aktivnosti predviđeno je i studijsko putovanje u Pulu uz obilazak Istarske županije, predstavnika organizacija civilnog društva sa područja Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije. Ovim studijskim putovanjem dovršena je provedba aktivnosti predviđenih projektom.

Studijsko putovanje provedeno je od 29.01.-31.01.2016. godine. Tijekom putovanja predstavnici UZOSIO GOLUBICA Vukovar, kao i predstvanici drugih OCD-a iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Gunje i Nove Gradiške, sudjelovali su na panel raspravi pod nazivom „Život pun mogućnosti" na temu: „Socijalne usluge u zajednici za osobe s invaliditetom / posebice za odrasle odrasle osobe s intelektualnim teškoćama", na kojoj je individulanu prezentaciju pod nazivom „Socijalne usluge u UZOSIO GOLUBICA Vukovar", a pored prezentacija predstavnika Istarske županije, Grada Umaga, udruga Istarske županije, imala i predsjednica naše Udruge, Ivana Azenić Dubravčić.

U drugom dijelu predviđenih aktivnosti studijskog putovanja predstavnici UZOSIO GOLUBICA Vukovar posjetili su 6 stambenih zajednica za organizirano stanovanje u Puli, poludnevni boravak u Pazinu, poludnevni boravak u Labinu i radnu jedinicu za zapošljavanje osoba s invaliditetom Labin.

Tijekom putovanja, 8 predstavnika UZOSIO GOLUBICA Vukovar imalo je prilike vidjeti drugačije načine rada i organizacije rada, koje će nam iskustvo uvelike koristiti u poboljšanju kvalitete usluga koje pružamo.

Osim obveza kojih je bilo svakodnevno, ipak smo uspjeli iskoristiti priliku i u NOĆI MUZEJA vidjeti nešto drugačije i nešto novo, posjetiti Arenu, posjetiti Povjesni i arheološki muzej u Puli, prošetati uz more, biti dio pulskih maškara, međusobno se bolje upoznati.

Nadamo se novim partnerstvima, novim projektima i novim ovakvim putovanjima, koja za glavni cilj imaju kvalitetu života osoba s intelektualnim oštećenjima.