{gallery}2016/12/07/02{/gallery}Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca, kroz program Volonterskog centra Vukovar, PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji i partnerstvu s Gradom Vukovarom, Vukovarsko-srijemskom županijom, općinom Tompojevci, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Vukovar, Mirovnom grupom mladih Dunav i Volonterskim centrom Osijek, dodijelio je volonterske nagrade za 2016. godinu za sedam kategorija.

Ovim činom nastoji se dodatno osnažiti i motivirati pojedince, udruge i institucije za daljnje angažiranje i razvoj volonterstva na području grada Vukovara.

Projekt Volonterski centar Vukovar financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Svečanu dodjelu volonterskih nagrada otvorila je izvršna direktorica PRONI Centra, Sanja Vuković Čović koja je naglasila kako su u Vukovaru dobri ljudi dobra srca i kako je iznimno ponosna što je dio volonterske priče u Vukovaru i da se nada da će se broj volontera i organizatora povećati i da ćemo i sljedeće godine slaviti ovaj dan!

Također, dodjeli je prisustovao i predstavnik Grada Vukovara, Siniša Mitrović koji je također pozdravio okupljene, čestitao dobitnicima i rekao par riječi o svome osobnom iskustvu dok je bio volonter te kako i dalje nastoji poticati razvoj volonterstva u Vukovaru.

Kategorije i dobitnici volonterskih nagrada za 2016. godinu:

1. Nagrade za najvolonterke – Jelena Janković i Dejana Crvenković

2. Nagrada za najvolontera – Nikola Johnny Mirković

3. Nagrada za najbolju OCD - organizator volontiranja – Europski dom Vukovar

4. Nagrada za najbolju ustanovu - organizator volontiranja – Osnovna škola Mitnica

5. Nagrada za najbolju provedenu volontersku akciju – Uređenje i oslikavanje dječjeg igrališta u Borovu naselju – Info centar za mlade Vukovar

6. Nagrada – Medij prijatelj volonterstva – Radio Dunav

7. Nagrada za međunarodni doprinos razvoju volonterstva – Ana Filipa Amaral

Album s fotografijama i opisima dobitnika možete pogledati OVDJE.