×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/01/26/04
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/01/26/04

{gallery}2015/01/26/04{/gallery}PRONI Centar za socijalno podučavanje u sklopu projekta „I nas se pita!" organizirao je Fokus grupu u Vukovaru, dana 23.1.2015. godine u prostoru Info centra za mlade Vukovar.

Projektom "I nas se pita" daje se doprinos provedbi Strukturiranog dijaloga s mladima, a provodi ga Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.

Cilj struktuiranog dijaloga je pružanje prilike mladima da konkretne ideje i stavove o nekoj temi iznesu direktno prema ljudima i institucijama koje kreiraju politike prema mladima. U provedbi je treći ciklus, u trajanju od 18 mjeseci, a aktualna tema je - osnaživanje mladih. Zajednica informativnih centara za mlade u Hrvatskoj realizirat će više od 20 fokus grupa, od čega će fokus grupe u Slavoniji realizirati PRONI Centar za socijalno podučavanje u suradnji s lokalnim organizacijama. U Vukovaru je fokus grupu proveo Regionalni Info centar za mlade Osijek i Info Centar za mlade Vukovar koji su u Zajednici info centara za mlade u Hrvatskoj.

Fokus grupa bila je sastavljena od 7 različitih sudionika – 2 srednjoškolca, 1 studentica, 1 bivša članica Savjeta mladih Grada Vukovara, 1 mlada osoba iz neformalne organizacije, 1 mlada nezaposlena osoba i 1 mlada osoba koja je donosilac odluka. Kroz 5 osnovnih pitanja – iskustvo sudionika vezano za participaciju unutar formalnog obrazovanja, povjerenje u političare, novi načini uključivanja mladih u procese donošenja odluka, rad s mladima i pronalazak najboljih načina za pružanje informacija svima mladima, neovisno o njihovoj okolini, strukturiranim dijalogom došlo se do zaključaka da mladi ljudi nisu dovoljno uključeni u process donošenja odluka, ali da postoji mogućnost i želja istih za uključenje.

Zaključci fokus grupa doprinijet će nacionalnom izvještaju kojim će Hrvatska dati doprinos strukturiranom dijalogu na razini Europske unije.