{gallery}2015/04/01/01{/gallery} Obilježavanje se provodilo s ciljem upoznavanja cjelokupne javnosti o temi volonterstva u svrhu podizanja svijesti javnosti o navedenoj temi.

Putujuća informiraonica bavila se informiranjem mladih i drugih građana grada Vukovara o tome tko su to volonteri, gdje se mogu prijaviti za volontiranje, odnosno gdje mogu volontirati te su građani imali priliku postavljali pitanjao volontiranju.

Na štandu Info Centra za mlade Vukovar svim zainteresiranim mladima i građanima bile su dostupne informacije i materijali vezani za navedenu temu. Ovom aktivnošću informirati smo i upoznati oko 30 mladih ljudi i oko 30 građana o mogućnostima koje imaju ukoliko postanu volonteri, a već postojeće volontere informirali smo o mjestima gdje mogu volontirati i dodatnim mogućnostima (dugoročno volonterstvo).

Podijeljeno je više od 50 informativnih materijala, prijavnica za volontere i kreativnih uradaka volontera ICM-a o temi volontiranja.

Za sve one koji nisu imali priliku posjetiti Putujuću informiraonicu, mogu pronaći materijale o volontiranju i ICM-u na našem Info pultu u Gradskoj knjižnici Vukovar.

Ova aktivnost financirana je sredstvima Grada Vukovara i Ministarstva socijalne politike i mladih.