{gallery}2015/05/19/01{/gallery}Ekumenska molitvena pro-life Inicijativa „40 DANA ZA ŽIVOT", kojoj je svrha zaustavljanje pobačaja u hrvatskim bolnicama, odlučila je, na čelu sa nacionalnim voditeljem Antom Čaljkušićem i voditeljicom vukovarske Inicijative Lidijom Dugan, za svoj drugi Nacionalni susret odabrati boravak u gradu Vukovaru. 50-ak sudionika iz cijele Hrvatske 3 dana (15.-17.5.2015.) je boravilo u Pastoralnom centru sv. Bone pri župi sv. Filipa i Jakova. Sudionici su izmjenjivali iskustva protekle (Korizmene) kampanje, osvrnuli se na pozitivne rezultate i dobre strane organizacije, te međusobnim savjetima radili na poboljšanju jesenske kampanje, kada se očekuje sudjelovanje ukupno 17 hrvatskih gradova.

Osobita čast bila je dolazak zamjenika gradonačelnika, gospodina Marijana Pavličeka, koji je u petak na početnom predstavljanju Inicijative pozdravio i zaželio dobrodošlicu prisutnima, te im zahvalio na njihovoj nesebičnoj i požrtvovnoj borbi za život i najmanje među nama.

Kako većina sudionika nije nikada bila u posjeti Vukovaru, osim službenog dijela, sudionici susreta imali su priliku obići i znamenitosti grada Vukovara u pratnji pukovnika Antuna Dugana – Samuraja, koji ih je proveo kroz Trpinjsku cestu, bolnicu, Memorijalno groblje, Ovčaru, vojarnu i pritom im ispričao svoje bogato ratno iskustvo. Ohrabreni u ljubavi i zajedništvu sudionici su u nedjelju napustili Vukovar, spremni za novu kampanju koja ih na jesen čeka.

Lidija Dugan, voditelj Inicijative 40 dana za život Vukovar