Hrvatski dom Vukovar i Ogranak Matice hrvatske Vukovar svečano su predstavili knjigu „Naš Vukovar –  Pozdrav iz Vukovara” u ponedjeljak 9. prosinca 2019. godine u 12 sati u predvorju Hrvatskog doma Vukovar, Strossmayera 20.

Knjiga je nastala u okviru provedbe projekta „Psst! – Partnerstvo u scenskom stvaralaštvu – Razvoj modela sudioničke scenske kulture u Vukovaru“ koji je odobren na pozivu Poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri na projektu su grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, Ogranak Matice hrvatske Vukovar, Kulturno – umjetničko društvo Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav, Društvo Hrvatska žena Vukovar.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice Miličić, knjigu su predstavili prof. dr. sc. Dražen Živić, dr. sc. Vlasta Novinc te dipl. knjiz. Jelena Miškić te iznijeli zanimljive osvrte na pojedina poglavlja knjige istaknuvši njezinu vrijednost i prepoznatljivost.

Prema riječima Lidije Miletić, urednice knjige „Naš Vukovar –  Pozdrav iz Vukovara” i ravnateljice Javne ustanove Hrvatski dom Vukovar, “ponekad se čini da se o Vukovaru zna sve ili pak ništa, premalo ili previše, ali on je, baš kao i svaki grad kojega čine njegovi trgovi, ulice, događanja i tradicije, ali prije svega njegovi ljudi, divan u svojoj slojevitosti. Čitati slojeve njegova sjećanja, njegovih uspona i padova, njegovih radosti i suza znači upoznavati ga uz spoznaju da ga se nikada neće moći upoznati u cijelosti”.

Projektom „Psst! – Partnerstvo u scenskom stvaralaštvu – Razvoj modela sudioničke scenske kulture u Vukovaru“ se stvara jedinstveni kulturni proizvod, potiče građane na uključivanje u kulturno stvaralaštvo i izvrsna je promidžba grada Vukovara i njegovih kulturnih vrijednosti.