Scena Martin Hrvatskog doma Vukovar u petak, 14. prosinca 2012, pretpremijerno je dvaput izvela svoju novu kazališnu predstavu "Jona, jesi li shvatio?", a u subotu, 15. prosinca održana je svečana premijera.

"Jona, jesi li shvatio?" igrokaz je za nemalu djecu i djetinjaste odrasle, napisan prema biblijskoj Knjizi o Joni, a namijenjen je svima od 10 godina naviše. Bog šalje klinca Jonu da spasi Asirce, narod koji Jona jednostavno mrzi zato što je tako naučio. Sam o tome kaže: "To je najnormalnije. Mi mrzimo njih, oni mrze nas – i to je tako." Zato će se pokušati izvući od tog zadatka, a u tom pokušaju bijega, koji će postati prava avantura, upoznat će luckasto drvo, sumnjivog mornara, velikog kita, dvije vragolaste ribice, asirskog kralja, slušat će neobične viceve o bršljanu i crvu i neutješno će se zaljubiti u jednu Asirku.

U predstavi igraju Ognjen Petković, Željko Mandić i Katja Petrović (alternacija Jelena Sušac); autor teksta je Dalibor Jurišić; režiju potpisuju Dalibor Jurišić i Ognjen Petković; režiju lutaka i osnovnu scenografsku ideju Jelena Sušac; scenografiju, kostimografiju i lutke Kristina Marić; glazbu Srđan Ćuk (General Woo) i Hrvoje Marjanović; dizajn svjetla Matej Nadovski; zvuk Goran Krznarić; produkciju Ivanka Miličić.

Fotografije s pretpremijere: Dražen Bota

{gallery}2012/12/17/07{/gallery}