×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2016/03/22/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/03/22/02

{gallery}2016/03/22/02{/gallery} Radionicom KAKO ČITATI DRAMSKI TEKST – KAKO GLEDATI PREDSTAVU za odgajatelje, učitelje i nastavnike, koju je vodila dramaturginja Maja Sviben, održanom 19. ožujka 2016, završilo je 21. VUKOVARSKO LUTKARSKO PROLJEĆE u Hrvatskom domu Vukovar.

Od ponedjeljka, 14. ožujka do subote odigrano je sedam različitih predstava za najmlađu publiku: SNJEGULJICA (GKL Rijeka), GOSPODIN MRAK I TRI BIJELA ŠEŠIRIĆA (Kazalište Virovitica), PAR CIPELA (DP Subotica), VUČJE SRCE (KD Pinklec Čakovec), PALČICA (Zagrebačko kazalište lutaka) i ZEKO TRAŽI MAMU (GKL Split). Posjet je bio dobar, naročito na jutarnjim i podnevnim izvedbama, namijenjenim organiziranom posjetu vukovarskih dječjih vrtića i škola, na kojima se tražilo mjesto više.

Osim predstava, djeci i odraslima ponuđeni su još neki sadržaji. Na zgradi Hrvatskog doma izvješeni su dječji portreti, crteži nastali u prigodi Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku – riječ je o izložbi ZASTAVICE, prvoj u nizu OD FESTIVALA DO FESTIVALA, koji je zamišljen kao predstavljanje drugih dječjih manifestacija na Vukovarskom lutkarskom proljeću. Druga izložba postavljena je u foajeu Hrvatskog doma – na njoj se svojim plakatima predstavilo Kazalište Virovitica. Ove godine održan je i prvi Susret književnika na Lutkarskom proljeću, u okviru kojega su i vukovarske osnovne škole posjetili dječji pisci: Silvija Šesto, Sonja Smolec, Snježana Babić Višnjić, Zoran Pongrašić, Davor Šunk i Vladimir Bakarić. Naročito je atraktivna bila žonglerska radionica za djecu i odrasle, koju su u nekoliko termina – u Ružičkinoj kući i ispred Hrvatskog doma – održali Sandra Huzjak i Miroslav Huzjak.

FLJUF I ŽLJUF, dječja predstava u produkciji Hrvatskog doma (Scena Martin) koju je režirao Robert Raponja i u kojoj igraju Dominik Karakašić i Antonio Jakupčević, na ovogodišnjem Proljeću igrala je pet puta: u Iloku, Lovasu, Vinkovcima (dvije izvedbe) i u Vrbanji.