U Dječjem vrtiću Vukovar 1, kuca jedno veliko srce, satkano od djece, roditelja, odgojitelja, baka, djedova, svih djelatnika... Zahvaljujući tom velikom toplom srcu i trudu svih nas, često sudjelujemo i pokrećemo različite humanitarne akcije. Svojim humanim djelovanjem uljepšali smo život i drugima. Svakom akcijom učimo pomoći drugima u potrebi, bezuvjetno. Na taj način učimo da smo svi međusobno povezani, da čovjek nije otok sam za sebe, da sami ne možemo puno, ali skupa možemo učiniti divne stvari.
Na jedan takav pothvat odlučili su se odgojitelji i roditelji skupine "Ribice". Kad se male ruke slože, sve se može. Na radionici pred Uskrs izrađeni su razni ukrasni predmeti s namjerom provođenja humanitarne akcije.
Uz pomoć djece i roditelja i drugih odgojnih skupina PO "Mitnica" skupilo se 565 kn koji su donirani za liječenje teško bolesnog dječaka Doriana Dvornić iz Belog Manastira. Darianu su zatajila oba bubrega i potrebno je provesti transplantaciju. Mi smo svojom akcijom nastojali pripomoći postupku Dorianovog liječenja, ali pozivamo i druge koji su u mogućnosti da pripomognu uplatom na IBAN HR44 2340 0093 2321 9172 7. Dorianu želimo brzo ozdravljenje i sretno djetinjstvo.