Dječji vrtić Vukovar 1 predsatvio je svoju monografiju pod nazivom „Mi smo djeca svoga grada" koja je napisana u prigodi proslave dvadeset godina od povratka DV Vukovar 1 u Vukovar. Autorice monografije su odgojiteljice i djeca koji su u tome periodu prošli kroz vukovarski vrtić.
Ravnateljica DV Vukovar 1 Mirjana Kulić objasnila je kako se u monografiji nalaze lijepe priče i sjećanja kako bivših polaznika tako i zaposlenika
"Osim toga, u monografiji se nalaze i svi naši međunarodni uspjesi i projekti. To su uspjesi naše djece na koje smo zaista ponosni," naglasila je ravnateljica Kulić podsjećajući kako je prije dvadeset godina u vrtiću bilo samo dvoje djece, a sada ga pohađa 560 podijeljenih na 26 odgojnih skupina na šest lokacija. .
Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić istaknula je kako ona nažalost nije imala priliku pohađati vrtić u Vukovaru jer joj je rat oduzeo tu mogućnost, no da je ponosna što njezina djeca odrastaju u svome gradu.
"Svoje sam vrtićke dane provodila u drugom gradu i mislim da je za svu našu djecu vrlo bitno da se ovdje osjećaju svoj na svome te da Vukovar smatraju svojim gradom, a onda sutra nakon završetka školovanja zajedno s nama s ljubavlju grade bolji Vukovar," rekla je zamjenica Mujkić.