{gallery}2014/10/31/04{/gallery}Zašto bi se sva vrtićka zabava odvijala samo u vrtiću kada možemo napraviti vrtić i na bazenima. Već nekoliko godina DV Vukovar 1 surađuje s vinkovačkim dvoranskim plivalištem Lenije, pa smo tradiciju odlučili nastaviti i ove godine.

U program Vodenog vrtića obuhvaćeni su predškolarci iz četiri gradska objekta. Kako bismo Vam podrobnije predstavili Vodeni vrtić, reći ćemo Vam da je to program rada s djecom u vodi i njihovim upoznavanjem s kodeksom sigurnosti u vodi te oslobađanja od straha i negativnih iskustava od vode i to sve kroz igru. Igrama u vodi, osim što se djeca privikavaju na vodu, povoljno se utječe na njihov rast i razvoj, na poboljšanje zdravlja i psihofizičkih sposobnosti. Putem igre pomaže im se također da jednostavnije i brže nauče plivati, a u konačnici i da svladaju razne plivačke tehnike. Igre su podijeljene prema stupnjevima privikavanja na vodu, od najjednostavnijih stvaralačkih igara s malom motoričkom aktivnosti prema složenijim igrama, pa do igara s pravilima. Posebice su istaknute samostalne igre, igre u parovima i grupne igre. Cilj programa je razviti djetetovu sigurnost, kako bi dijete moglo radosno i bez straha obavljati razne aktivnosti u vodi.

Tijekom listopada na bezanima smo proveli ukupno 10 sati, a nakon završene obuke uslijedila je i dodjela diploma. Za djecu je ovo bilo posebno iskustvo ispunjeno zabavom, igrom, prskanjem, plivanjem, druženjem s prijateljima iz drugih objekata, ali i učenjem. Suradnju nastavljamo na proljeće kada se zabava nastavlja u Vodenom vrtiću 2.