{gallery}2014/12/01/04{/gallery}U DV Vukovar 1 nastojimo obilježavati aktualne i važne datume i događaje, pa smo tako 25.11 na primjeren način obilježili i Međunarodni dana borbe protiv nasilja nad ženama.
Djeca PO Vukovar Novi su taj dan razgovarali o osjećajima i njihovoj važnosti. Otkrivali smo kako izgledamo kad smo sretni, tužni, ljuti, uplašeni... Od različitih materijala i na likovno-kreativan način smo izrađivali različite izraze lica i maske te na taj način dublje proniknuli u vlastite osjećaje.
Razgovarali smo i o tome zašto mama nekada zna biti tužna i kako se tata smije odnositi prema mami, a kako nikako ne smije. Tako smo, na način primjeren dječjem uzrastu, upoznali skupinu Jabučice s obilježavanjem današnjeg dana. Nakon toga smo se uputili prema trgu prisustvovati programu i na taj način razvijali svijet od malih nogu reći ''NE'' nasilju nad ženama.
Na kraju vrtićkog dana, djeca su svojim očevima prikačila bijele vrpce i podijelila razglednice s porukom u znak njihovom ''NENASILJU NAD ŽENAMA''.
Na ovaj smo način htjeli ukazati da nikada nije niti prekasno, ali niti prerano započeti s osvještavanjem važnosti ovoga problema. Sve važne životne stvari se uče u vrtiću, pa tako i kako se jednog dana odnositi prema budućim ženama, majkama, sestrama ...