{gallery}2015/04/22/03{/gallery} Dana 18.04.2015. godine djeca DV Vukovar 1, PO Leptirić, skupine Maslačak i Ljubičice posjetile su Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini.
Jednodnevni izlet planiran je u sklopu projekta ''Pračovjek'' koji je provodila starija odgojna skupina Maslačak.
Iz Borova naselja krenuli smo autobusom u 6:00 sati ujutro. Uzbuđenje je bilo više nego vidljivo, osjetilo se pozitivno raspoloženje u zraku i stalno iščekivanje dolaska na odredište. Već u 11 sati bili smo u Krapini.
Kišica je padala, ali nismo dozvolili da nam pokvari dugo planirani izlet. Napokon je došlo vrijeme za posjet Muzeju. Najprije smo pogledali film ''Legenda o pračovjeku'', a zatim je započela naša mala avantura u muzeju. Djeca su pokazala mnoga znanja o svemiru, dinosaurima i životu pračovjeka (oduševili su nas i bile smo jako ponosne). Uglavnom, uz odlične vodiče i divnu djecu, naše istraživanje popularnog muzeja je i više nego uspješno završilo.
Došlo je vrijeme za ručak. Sam izgled obližnjeg restorana ''Neandertal pub'', udobne stolice (djeca su ih nazvala kraljevskim) jednom riječi oduševila su našu djecu, a tek velike porcije s t-rexovim mesom (dinosaurima) potaknuli su ih na obilno ručanje. Naravno, imali smo i desert- palačinke s čokoladom.
U povratku prema Borovu naselju, raspoloženje u autobusu bilo je na vrhuncu, pjevalo se i zabavljalo uz ''Vukovarske golubiće'' i animirane filmove. Trudili smo se pojesti većinu hrane koju smo ponijeli sa sobom, a samo rijetki su zaspali... Sretno smo stigli pred vrtić u 20:30 sati i s osmjehom na licu otrčali roditeljima u zagrljaj noseći im suvenire iz Krapine.
Ukratko, bilo nam je jako lijepo, zabavno, djeca su bila odlična. Pribojavali smo se dugog boravka u autobusu, a na kraju nam je to bio jedan od najljepših dijelova putovanja, što je, između ostalog, i svrha ovakvih izleta: da se odvojimo od roditelja, da se zajedno družimo u drugačijem okruženju nego što je vrtić, da se osamostaljujemo, bolje upoznamo, pomognemo prijatelju i da sve što imamo podijelimo međusobno.