{gallery}2015/05/14/04{/gallery}Danas su naši predškolci PO Mitnica, Plava skupina posjetili svoje prijatelje iz prvog A razreda, u OŠ Mitnica. Učiteljica Božena Ursa ih je uključila u nastavni sat na kojem su predstavljali sebe, ime i prezime, gdje stanuju, kad su rođeni i koje je mjesto rođenja... Aktivno su sudjelovali u odgovaranju na pitanja koje je učiteljica postavlja i pokazali zavidno znanje o svome Gradu. Moramo podijeliti s vama jednu anegdotu koja je nas "velike" sve slatko nasmijala... Naime, na ploči su bile izvješene fotografije Vukovara iz perioda od 1903 pa do današnjih dana... U šali smo upitali djecu da na jednoj od fotografija, koja je bila iz 1968. i na kojoj se nalazila trgovina Tehničar, pogode što se danas nalazi. Svi su u glas odgovorili: ĐANI!
nakon toga smo otišli u školsku knjižnicu i sa knjižničarkom razgovarali o razlici između knjige i slikovnice, koliko ima knjiga (skoro 5700), što nam treba da bismo se učlanili, kako se trebamo ponašati prema knjizi kad ju posudimo, koja je razlika između školske i gradske knjižnice...
Posjetili smo i sportsku dvoranu i okušali se u skoku u dalj.
U školskom dvorištu smo vidjeli kako se djeca zabavljaju pod velikim odmorom, a i sami smo se poigrali poznatim igrama koje su i naše tete igrale kad su bile male.
Hvala učiteljici Boženi na strpljivosti, žaru i ljubavi kojom nam je predstavila život u školi!
Svoju zahvalnost joj izražavamo sljedećim mislima:

Kako često roditelji i škola postignu samo to
da su naše glave pune znanja,
a o razumnom mišljenju i dobroti nema traga.
Montaigne