{gallery}2015/09/14/06{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček sudjelovao je u polaganju svijeća i zajedničkoj molitvi na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata koje je Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije organizirala u sklopu projekta u partnerstvu s Dječjim vrtićem Vukovar 1 pod nazivom „Djeca – naše nasljeđe".
Ovaj projekt u prvoj fazi obuhvaća edukativne izlete vukovarske djece predškolske kako bi razgledali spomenike i mjesta stradanja u Domovinskom ratu.
Prva grupa djece iz Dječjeg vrtića Vukovar 1 bila je na edukativnom izletu koji je obuhvaćao obilazak Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, mjesto masovne grobnice Ovčara, Spomen dom Ovčara, muzej Domovinskog rata – vojarna, te Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.
Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček poručio je djeci kako su oni budućnost Vukovara i da, iako danas možda ne razumiju ono što će obići na svojim izletima, ima veliku važnost za sve građane Vukovara te da će, kad odrastu, shvatiti značenje ovih spomenika.