{gallery}2015/12/22/03{/gallery} Najbolji dio života dobra čovjeka su ona bezimena, nezapamćena djela dobrote i ljubavi. (William Wordsworth)

Da, istina! I naša dječica iz DV Vukovar I odgajaju se i razvijaju u tom duhu. Tako su danas naši prijatelji iz PO Mitnica, skupina Zečići otišli u posjet domu za starije i nemoćne i darovali im svoje vrijeme, talente, ljubav.Ne znaju oni da će to biti objavljeno i ne razmišljaju o tome, nego su svojom gestom darivanja potakli druge da to učine, jer ovo je vrijeme u kojem više mislimo jedni na druge, vrijeme ljubavi, pažnje, susreta. I željeli smo vam na ovaj način čestitati i blagdane i širiti dobre vijesti kojih je tako malo.

Oni koji su orijentirani na dobivanje obično ne dobivaju sreću; sreću dobivaju oni koji daju. Jednostavno drugome dajete dio sebe - čin koji je posljedica pažnje, zamisao koja pomaže, riječ zahvalnosti, pomoć u poteškoćama, osjećaj razumijevanja, prijedlog u pravi čas. Uzimate nešto iz svog uma, uljepšano dobrotom iz vašeg srca i to postavljate u sugovornikov um i srce.

U ovom domu su nečije bake, djedovi, stari profesori, učitelji koje su naša djeca razveselila svojom priredbom "Isus u vrtiću" i donijela radost Božića u njihova srca.