{gallery}2016/02/22/07{/gallery} I djeca DV Vukovar I pridružila su se akciji prikupljanja sredstava za ostvarivanje projekta obnove najvećeg simbola Domovinskog rata - vukovarskog vodotornja.

Jesmo mali, al smo važni u izgradnji ovoga Grada čija smo budućnost. Kroz projekt "Djeca - naše nasljeđe" naučili smo puno toga o našem Gradu i ljudima koji su dali svoje živote za njega. Posjetili smo i "ranjeni" vodotoranj i od naših odgajateljica čuli što se sve dogodilo s njime tijekom rata i kako je postao simbol zajedništva, ponosa, otpora...
Ovom akcijom želimo pomoći pomoći u izgradnji simbola hrvatskog zajedništva.
Pridružili su nam se i prijatelji iz DV Sopot iz Zagreba. Ravnateljica vrtića Sopot gđa. Mirela Marjanac ideju je podijelila i s drugim zagrebačkim vrtićima.

Naše tete nas uče ljubavi, zajedništvu, uzajamnoj pomoći, prijateljstvu da bismo sutra mogli stasati u odgovorne, zrele i plemenite članove društva u kojem ćemo moći izgrađivati bolju budućnost za naš Grad i našu Domovinu.

Zato ovom akcijom želimo pokazati odraslima da mogu računati na nas i imati povjerenja u bolje sutra našeg dragog Vukovara.