Za sve knjigoljupce koji vole čitati i još više razgovarati o pročitanom od rujna kreće nova sezona dva čitateljska kluba Gradske knjižnice Vukovar za punoljetne članove. Prvi pod nazivom „Velika bilježnica“ u kojem ćemo kroz deset mjeseci čitati suvremene hrvatske autore s gostovanjima u Gradskoj knjižnici Vukovar te Čitateljski klub američkog kutka AVCU u kojem ćemo kroz deset mjeseci čitati suvremene američke autore.

Pozivamo sve zainteresirane koji žele postati članovima čitateljskog kluba „Velika bilježnica“ ili Čitateljskog kluba ACVU neka pošalju svoju prijavu s kontakt podacima (ime i prezime, broj telefona ili mobitela, e-mail adresa) na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 05. rujna 2020. godine.

Prvi sastanci čitateljskih klubova održat će se krajem rujna 2021. godine uz naknadnu obavijest o datumu i vremenu odražavanja. Sastanci klubova održavat će se u skladu s preporukama i mjerama nadležnih službi obzirom na Covid-19.

Za svakog polaznika osiguran je po jedan primjerak odabranog naslova.

Veselimo se novim druženjima! Do skorog čitanja!

ČITATELJSKI KLUB
Čitateljski klub se temelji na grupi sudionika (do 10 članova) koji čitaju isti naslov nakon čega slijedi zajednički sastanak nakon mjesec dana po dogovoru
KOLIKO ČESTO SE ODRŽAVA ČITATELJSKI KLUB?
Jednom mjesečno prema zajedničkom dogovoru grupe.
KOLIKO DUGO TRAJE DRUŽENJE?
Najčešće do 90 minuta u popodnevnim terminima od 18:00 – 19:30 sati.
TKO BIRA NASLOVE ZA ČITATELJSKI KLUB?
Gradska knjižnica Vukovar – voditeljica Jelena Miškić.
CILJ ČITATELJSKOG KLUBA:
- poticanje čitanja
- korisno i kvalitetno provedeno vrijeme
- upoznavanje novih ljudi istih ili sličnih interesa
- vježbanje argumentiranog raspravljanja
- iznošenje vlastitog mišljenja i poštivanje tuđeg
- obogaćivanje rječnika
- jačanje samopouzdanja
- rad u timu.