3.12., Međunarodni dan osoba s invaliditetom svečano obilježen u Gradskoj knjižnici Vukovar

Donosile su se stolice. Iz svih prostorija Gradske knjižnice. Bilo je jasno da će Knjižnica biti prepuna. Okupljeni u zajedničkoj priči, prepunoj dobrote i svečanosti, dragi su se ljudi su okupili kao podrška radu Vukovarskim iskricama i njihovom dragom gostu, mladom pjesniku Anđelu Mijiću. Anđelo je devetnaestogodišnji mladić koji je sa četiri godine obolio od distrofije mišića i vezan je uz invalidska kolica. Piše prekrasne pjesme i želja mu je bila da te pjesme netko i čuje.

Udružili smo se svi. Vukovarske iskrice, učenici i profesori Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar, Petar iz vukovarske Gimnazije, Gradska knjižnica Vukovar, Vukovarski leptirići, bend Das Rejdž...Nikome nije bilo ništa teško. Radovali smo se probama i iznenađenju koje smo spremali Anđelu. Naime, Gradska knjižnica Vukovar je odlučila tiskati prvu Anđelovu zbirku- Svijetla strana svemira.

Nismo mu rekli za iznenađenje. Dirljiv govor gradonačelnika Željka Saboa iz čijih je riječi jasno koliko podržava sve one koji su različiti, a toliko se trude i vole. Bio je danas na prijemu kod predsjednika Josipovića, vratio se na našu svečanost i ponovo otputovao za Zagreb. Razgovor s Anđelom prekidan je pljeskom oduševljenja, kao i čitanje njegovih pjesama. Svirka je bila onakva kakvu voli Anđelo- rock, rock i samo rock!

Torta koju su donijeli Vukovarski leptirići, s natpisom njegove zbirke bila je samo uvertira. Ispod kolica nalazile su se njegove knjige, njegova prva zbirka pjesama. Sjaj u Anđelovim očima bio je nagrada za sve dane pripreme, truda i strepnje hoće li sve ispasti dobro. Zrak je bio ispunjen emocijama i srećom. I to je to!

Gradonačelnik je, u ime Grada, otkupio sve knjige i svaki posjetitelj je zbirku odnio sa sobom kući. Kao poklon na večer koja ne bi trebala biti usamljena. Kao pokazatelj koliko smo, kada to poželimo, dobri ljudi.

I sam Anđelo o tome pjeva!

Više fotografija pogledajte na našem webu: www.gkvu.hr ili na našem Facebook-u

{gallery}2012/12/04/08{/gallery}