U okviru projekta međugranične suradnje „Knjižnice za novo doba" u Gradskoj knjižnici Vukovar održan je u srijedu 15. svibnja 2013. godine stručni skup pod nazivom „Interkulturalni dijalog kroz književnost za djecu". Vukovarska je knjižnica jedna od partnerskih knjižnica zajedno s knjižnicama iz Vinkovaca, Iloka, Drenovaca i Županje s hrvatske strane te knjižnicama iz Kule, Inđije, Bačke Palanke kao i Međunarodnom mrežom pomoći – IAN iz Srbije. Nakon uvodnih pozdravnih riječi ravnateljice vukovarske knjižnice Vlatke Surma Szabo, predstavnice IAN-a Gordane Stankov Stojilović i zamjenice gradonačelnika Danijele Stanković, u prvom dijelu skupa izlaganja su imali: doc.dr.sc. Dragica Dragun s Filozofskog fakulteta u Osijeku, Kristian Ujlaki i Petar Lukačić djelatnici knjižnice „Fran Galović" iz Koprivnice te Mirko Marković, bibliotekarski savjetnik Biblioteka grada Beograda. Osim navedenih, o ovoj tematici kroz primjere iz poslovne prakse govorili su Bojan Lazić, školski knjižničar u OŠ Negoslavci i OŠ Bršadin, Tijana Pavliček iz Gimnazije Vukovar te Dubravka Čapo i Anita Drenjančević iz OŠ Korog. Za kraj priče o interkulturalnosti Pipi Duga Čarapa i Indijanka Pocahontas (predstavnice knjižnice – domaćina) sve su nazočne vratile u doba djetinjstva i prvih knjiga i to kroz interaktivno putovanje europskim zemljama i upoznavanje plemenske mudrosti Indijanaca i Aboridžina.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti u okviru spomenutog projekta, a slijede računalni tečajevi za nezaposlene, umirovljenike i osobe s posebnim potrebama o čemu ćemo vas naknadno izvijestiti.

Stoga pratite nas i dalje na www.gkvu.hr i našoj Facebook stranici gdje se nalazi i više fotografija održanog stručnog skupa.

{gallery}2013/05/16/04{/gallery}