U subotu 18. svibnja 2013. godine središnji je gradski trg postao središte svijeta knjige u Vukovaru. Oko 30 nakladnika s brojnim izdanjima hrvatskih i stranih autora, dječji svijet igre i kreativnog stvaralaštva, druženje s piscima za djecu i odrasle, gastro ponuda lokalnih vinara i ugostitelja, samo su dio priče LikeBook2 koja je i ove godine dobro ispričana.

Započeli smo plesom, oko 500 učenika osnovnih škola, slučajnih prolaznika i namjernih dolaznika, uz zvuke dobrog ritma uključilo se u ulični ples otvorenja nakon kojeg je LikeBook2 postao mjestom nastanka, a logo Gradske knjižnice Vukovar motivom 352 milenijske fotografije Šime Strikomana.

LikeBook 2 službeno su otvorili pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević i zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković, a u ime organizatora Amalija Lovrić urednica Hrvatskog radija Vukovar.

LikeBook 2 ove je godine imao temu Kulture svijeta u svijetu kulture. Na Sajmu su se po prvi put predstavile neke od zemalja svijeta čija su veleposlanstva donirala knjige za Knjižnicu, ali i za humanitarni štand. To su: Njemačka, Švicarska, Japan i Sjedinjene Američke Države. Kultura u srcu naziv je humanitarne akcije prodaje knjiga kojom se prikupljaju sredstva za projekt Asistent u nastavi. Kako je LikeBook jednodnevni sajam, ovu akciju odlučili smo produžiti i tako omogućiti svima onima koji još žele pomoći ovom projektu da to i učine. Knjige se nalaze na Odjelu za odrasle korisnike i svaka košta 20,00 kn. Osim na hrvatskom, knjiga ima i na engleskom jeziku i to najviše za djecu i mlade. Ukoliko želite prigodnu LikeBook 2 majcu, nju također možete kupiti u Knjižnici i to po cijeni od 30,00 kn.

Puno je onih koji su nam pomogli i omogućili da LikeBook 2 priča i ove godine dobro završi. Svima njima zahvaljujemo i sve vas pozivamo da atmosferu našeg LikeBook 2 sajma pogledate na slikama.

 

{gallery}2013/05/21/02{/gallery}