Dobre ideje zaslužuju vjetar u leđa, jedan je od slogana kojim je Zagrebačka banka popratila projekt Moj Zaba start pokrenut u 2013. godini, a cilj kojega je povezivanje inovativnih poduzetnika, znanosti, kreativne industrije i bankarskog sektora. Projekt je proveden putem četiri natječaja: Moj motiv 2.0; Moja zajednica; Moja zelena zona te Moja prilika. Na natječaje je prijavljeno više od 420 različitih projekata iz cijele Hrvatske, a svi su, osim natječaja Moja zajednica, završeni te su poznati pobjednici i dobitnici novčanih nagrada u vrijednosti od 65.000,00 do 150.000,00 kn. Ukupna vrijednost projekta Moj Zaba start je 1,2 mil. kuna. Projekti su ocjenjivani od strane stručne komisije, a nakon izbora finalista određenog natječaja, uslijedila su i javna glasovanja putem mikro internetskih stranica.
Gradska knjižnica Vukovar prijavila se na natječaj Moja zelena zona, a projekt Eko knjižnica: za prijateljstvo s prirodom, pobijedio je prema mišljenju javnosti s više od 3.300 elektroničkih glasova, koji su mu osigurali potporu od 150.000,00 kn za pokretanje prve eko – knjižnice u Hrvatskoj.
Izaslanstvo Gradske knjižnice Vukovar, te vanjski suradnici - članovi projektnog tima, nazočili su svečanom uručenju plaketa svim dobitnicima nagrada, održanom je u Zagrebu, 11. prosinca 2013. godine. Uime Gradske knjižnice Vukovar plaketu i čestitke mnogih primila je ravnateljica Knjižnice Vlatka Surma Szabo. Tom su prigodom brojni gosti, poduzetnici, obrtnici i drugi uključeni u ovaj hvale vrijedan projekt Zagrebačke banke, pohvalili inicijativu otvaranja Eko knjižnice, koja je mnogima bila favorit nakon je izabrano prvih deset finalista.
Osim vukovarske knjižnice, u okviru istog natječaja – Moja zelena zona, a prema izboru stručne komisije, drugi dobitnik potpore u iznosu od 150.000 kuna je projekt Sakupljanje i prerada šumske biomase u energente, Braniteljske zadruge Kapela iz Josipdola.
Ostali dobitnici novčanih potpora su:
Natječaj Moj motiv 2.0.
1. Donacija u iznosu od 100.000 za proizvod ROGOZ
2. Donacija u iznosu od 85.000 za proizvod TRIBURE
3. Donacija u iznosu od 65.000 za proizvod „KAPLJA" KABANICA

Natječaj Moja prilika - tri pobjednička projekta koji dobivaju po 100.000 kuna potpore
1. Telemetrijski hidrant, Igor Ignac i Boro Markić
2. Lisnati Odred Goes Pro, Opet njih dvije d.o.o.
3. Univerzalni dodatak za automatsko izoštravanje kod video snimanja, Stype CS d.o.o. (StypeGRIP)

Više o projektu Moj Zaba start možete pročitati na http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/connect/zaba_hr/zabapublic/drustvena_odgovornost/moj+zaba+start/uvodna .

S obzirom na veliki interes javnosti, donatora, stanovnika Vukovara i Sotina pa i svih ostalih prijatelja i korisnika Gradske knjižnice Vukovar koji su podržali ovu našu ideju, ovom prigodom dodajemo još i to da će realizacija projekta Eko knjižnice započeti već u siječnju 2014. Također pozivamo sve zainteresirane da prate tijek provedbe, napredovanja i nastajanja Eko knjižnice na našim webu www.gkvu.hr , kao i na našem Facebook – u.