{gallery}2014/03/19/02{/gallery} U Gradskoj knjižnici Vukovar postavljena je izložba pod nazivom „Kadar za čitanje". Riječ je o skupnoj izložbi fotografija članova Fotokluba Zagreb nastala kao rezultat fotografskog natječaja na temu čitanja, kojeg je organizirao Fotoklub Zagreb u okviru nacionalne manifestacije Noć knjige 2013.
Na natječaj je prispjelo 108 fotografija od kojih je odabrano 25 fotografija koje na najbolji način predstavljaju ideju čitanja. Osim modernih digitalnih fotografija izložene su i fotografije izrađene na crno-bijelom filmu, nastale u vremenskom razdoblju od 1960-e godine naovamo. Motivi su također raznovrsni, pa se na fotografijama čita posvuda: u domu, na ulici, u parku, u kafiću, u knjižnici, na obali, na livadi, u atriju, u čekaonici, u prijevoznim sredstvima...
Nakon što je prvi put izložena u okviru svečanog otvorenja Noći knjige 2013. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, izložba je krenula na putovanje gradovima i mjestima diljem Hrvatske. Dosad je bila u Rijeci, Šibeniku, Zadru, Puli, Ivanić Gradu, Koprivnici, Karlovcu te Vinkovcima i Bjelovaru, a nakon Vukovara odlazi u Županju.
Osim u vukovarskoj knjižnici, izložbu „Kadar za čitanje" možete vidjeti i na http://nocknjige.hr/galerija-fotografija-fk-zagreb/ .