{gallery}2014/03/21/03{/gallery} U okviru obilježavanja prve godišnjice rada, American Corner Vukovar je u utorak, 18. ožujka 2014. organizirao predavanje na engleskom jeziku za učenike viših razreda osnovnih škola, pod nazivom Snapshot USA, koje je održala koordinatorica Kutka i djelatnica Gradske knjižnice Vukovar Vukovar, Anita Baier Jakovac.
Kroz fotografije i video zapise učenici 5. i 7. razreda osnovnih škola „Antun Bauer" i „Nikola Andrić" posjetili su neke najpoznatije američke gradove, Washington, D.C., New York, Chicago te Los Angeles. Prisjetili su se najvažnijih američkih povijesnih dokumenata kao i poznatih brendova te osoba koji su svojim radom i dostignućima proslavili SAD. Saznali su na koji način je počinjao „američki san" mnogim useljenicima koji su prvi kontakt s Amerikom imali na otoku Ellis, gdje se danas nalazi muzej. Osim povijesnih tema, učenici su imali priliku saznati više i o značajnim turističkim mjestima u SAD-u, kao što su Willis Tower u Chicagu, Kissing Sailor spomenik u San Diegu , a vidjeli su detalje i iz poznatih muzeja kompleksa Smithsonian u Washingtonu, D.C. te Sue - najveći sačuvani kostur dinosaura ikad pronađen, koji se nalazi u prirodoslovnom muzeju u Chicagu, gradu u kojem možete stajati „u zraku" na visini od 103 kata iznad zemlje.
Nakon putovanja kroz vrijeme i prostor, rođendansko slavlje nastavljeno je u prigodnom tonu, uz pjesmu i pravu američku rođendansku tortu, a cijeli je događaj i medijski popraćen zahvaljujući između ostalih i Hrvatskom radiju Vukovar te Osječkoj televiziji.