{gallery}2014/04/28/01{/gallery}Noć knjige, 23. travnja 2014. godine u Gradskoj knjižnici Vukovar obilježena je brojnim aktivnostima koje su sve imale zajednički nazivnik i to zeleni, ekološki. Od ulaznih vrata i kukcofotkaonice pa sve do salona Modna preobrazba, svatko se u trenutku mogao pretvoriti u pauka, mrava ili čak leptira te tako započeti GKVu Noć knjige. Tijekom nekoliko sati, djeca i odrasli imali su priliku i zabaviti se i nešto korisno naučiti. Dok su jedni čitali priče i uživali u kutku igraonice, drugi su pozorno slušali tetu Milijanu Mitrović dok je objašnjavala i pokazivala kako nastaju makrobiotički namazi. Osim prezentacije, posebno je zanimljiva bila i degustacija koja je uslijedila nakon ovog korisnog predavanja. U isto vrijeme svi posjetitelji mogli su svratiti do koktel – bara Kod vesele ličinke i probati neki od zanimljivih eko – koktela, a u blizini se nalazila i medena slastičarnica gdje su bili posluženi kolači iz košnice. Koktel – bar i medenu slastičarnicu vodili su učenici Strukovne škole Vukovar. Osim već spomenutih, i učenici ostalih vukovarskih srednjih škola uključili su se u ovu Noć. Učenici Gimnazije Vukovar tako su održali predavanje na temu uloge kukaca u prirodi, dok su učenici Ekonomske škole izradili promidžbene materijale za Bubimirov hotel. Zanimljivo je bilo i u kreativnim radionicama izrade ticala te radionicama u okviru američkog kutka gdje su posjetiteljima na raspolaganju bili iPad-i s brojim igricama i edukativnim sadržajima.

Sve su aktivnosti dodatno obogaćene tematskim izborom knjiga iz fonda Knjižnice, a posebno za ovu prigodu osmišljena je i izložba Kukci među knjigama. Osim u knjigama, kukci su mogli na kratko odsjesti i u Bubimirovom hotelu, koji je izrađen u suradnji Tehničke škole Vukovar i Knjižnice, a otvoren i predstavljen u Noći knjige. Zašto je Noć knjige u eko stilu, te vezu između nje i otvaranja eko – knjižnice u Ogranku Sotin, pojasnila je ravnateljica Vlatka Surma Szabo, prilikom službenog otvorenja Noći knjige u GKVu.

Finale večeri bilo je vrijeme u kojem je GKVu svim zainteresiranim posjetiteljima odlučila darovati krila u svoj knjižnični svijet poklonivši im godišnje članstvo. U sat vremena, koliko je ova akcija trajala, krila je poželjelo dobilo gotovo 150 korisnika kojima želimo sretan let idućih godinu dana među knjigama i drugim sadržajima koji su im u Knjižnici od sada dostupni.