{gallery}2014/05/12/07{/gallery}U četvrtak, 8. svibnja 2014. godine delegacija Gradske knjižnice Vukovar u sastavu: ravnateljica Vlatka Surma Szabo, koordinatorica Američkog kutka Vukovar Anita Baier Jakovac te djelatnica Vanja Sabo posjetila je Veleposlanstvo SAD-a u Republici Hrvatskoj. Tom prigodom susrele su se s djelatnicama Informacijsko – istraživačkog centra pri Veleposlanstvu, direktoricom Maricom Bahlen i djelatnicom Marijom Cvetnić Kopljar, s kojima već duži niz godina vrlo uspješno surađuju. Posebno je upriličen susret s američkim savjetnikom za odnose javnošću i područje kulture gosp. Timom Gerhardsonom. Budući gosp. Gerhardson završava svoju diplomatsku misiju u Hrvatskoj, ovo je ujedno bila i prigoda za zahvalu uime cijeloga kolektiva Knjižnice na njegovoj osobnoj angažiranosti i podršci koju je dao prilikom otvorenja i prve godine rada Američkog kutka Vukovar. Naime, kao zahvalu za kvalitetan rad i rezultate svih američkih Kutaka pa tako i vukovarskoga, gosp. Gerhardson inicirao je i omogućio nagradno studijsko putovanje u SAD koordinatorima svih pet američkih kutaka u Hrvatskoj, a koje će se održati krajem svibnja. Također je u povodu prve obljetnice rada vukovarskom Kutku uručio i posebno priznanje za izvrsnost. Osim spomenutog putovanja, gosp. Gerhardson inicirao je i realizirao donaciju Veleposlanstva SAD-a Ogranku Sotin i projektu eko knjižnice u iznosu od 5.000 USD. Donacija je utrošena za opremanje eko – informatičke učionice informatičkom opremom, namještajem i knjigama.
Kao poseban znak pažnje i zahvale, gosp. Gerhardsonu uručena je posebna i unikatna povelja zahvalnosti kojom su mu djelatnici Gradske knjižnice Vukovar poručili „Thank You Tim", u nadi da će ime Vukovara i vukovarske knjižnice pamtiti i pronositi na svojim budućim diplomatskim misijama.
Dolazak djelatnica Knjižnice u Veleposlanstvo SAD-a iskorišten je i za radni sastanak o nastavku dobre suradnje Veleposlanstva SAD-a i Gradske knjižnice Vukovar i to kroz nove projekte i aktivnosti koje bi se u dogledno vrijeme mogle održati u okviru Američkog kutka Vukovar, a na radost i obostrano zadovoljstvo svih uključenih strana. S obzirom na dobre rezultate rada koje je najmlađi američki kutak u Hrvatskoj postigao, u budućnosti se planiraju još neki zanimljivi sadržaji čija se realizacija očekuje već u mjesecima koji slijede, a o kojima će javnost i korisnici biti pravovremeno informirani.

Foto izvor: Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, Information Resource Center, Zagreb