×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/05/16/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/05/16/03

{gallery}2014/05/16/03{/gallery}U četvrtak, 15. svibnja 2014., u Gradskoj knjižnici Vukovar, učenici srednjih škola; Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar-smjer ekološki tehničar: Tea Stojšić, Dušan Mijaković, Dajana Pavković i učenici Gimnazije Vukovar: Katarina Jakubec, Anamarija Tomas i Marko Sabljić održali su stručno predavanje uz plakat izložbu na temu: Primjena prirodnih i umjetnih gnojiva u obogaćivanju tla na području Vukovara i okolice te utjecaj na okoliš.
Sve prisutne u ime Gradske knjižnice Vukovar, pozdravila je ravnateljica Vlatka Surma Szabo, koja je istaknula važnost suradnje knjižnice i srednjih škola.
Učenici, laboratorijskim istraživanjem oranica i obradivih površina Vukovara i okolice zaključili kako u većini uzoraka kvalitete vode ocijenjena je dobrom do umjerenom dobrom, što govori kako se racionalno upotrebljavaju umjetna gnojiva na području Vukovara i okolice. Savjetuju nam plansko vršenje gnojidbe, sjetve i zaštite bilja.
Profesorice koje su sudjelovale i pomogle u realizaciji Projekta su:
Kristina Kirstek i Vesna Dobrijević iz Gimnazije Vukovar
Profesorice Tehničke škole Nikole Tesle- smjer ekološki tehničar:
Đurđevka Pecikozić
Danijela Caha Tomić.
Cilj Projekta je multidisciplinirani pristup u rješavanju problema kemijske kontaminacije tla namijenjenog uzgoju kultura koje se koriste u ljudskoj prehrani. Plakat-izložba zamišljena je kao putujuća izložba. Do kraja ove školske godine bit će postavljena u svim zainteresiranim srednjim školama u gradu Vukovaru.
A Vi, posjetitelji ove web stranice, imat ćete priliku naučiti nešto od naših učenika, na ovogodišnjem međunarodnom festivalu knjiga LikeBook3, koji će se održati
u subotu, 14. lipnja 2014. godine.
I kao što bi poznati filozof Ciceron rekao:
Naše najveće i najsigurnije bogatstvo je zadovoljstvo onime što imamo!