×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2014/11/07/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2014/11/07/02

{gallery}2014/11/07/02{/gallery}Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Kenneth Merten sa svojim je suradnicima posjetio Američki kutak Vukovar u četvrtak, 6. studenoga 2014. godine.

O prethodnom radu Kutka, tekućim programima i aktivnostima, kao i planovima za budućnost, veleposlanika Mertena informirala je koordinatorica Kutka i djelatnica Gradske knjižnice Vukovar, Anita Baier Jakovac.

Veleposlanik Merten izrazio je veliko zadovoljstvo dosadašnjim radom i rezultatima, posebno istaknuvši različitosti i specifičnosti samoga Kutka, kao i programa i usluga koje nudi i provodi, a s posebnim naglaskom na računalne radionice namijenjene osobama treće životne dobi poznate kao „Finding Stuff Online".

Osim toga, Veleposlanik Merten je izrazio i zahvalnost Knjižnici kao domaćinskoj ustanovi Kutka te njezinim djelatnicima na vrlo pozitivnoj i kvalitetnoj suradnji, koja traje već dugi niz godina. Knjižnica je partner Kutka, ali i Kutak je partner Knjižnice, potvrdila je ravnateljica Vlatka Surma Szabo, zahvalivši se također na podršci i suradnji cijeloga Veleposlanstva SAD-a, a posebno Informacijsko – istraživačkog odjela te odjela savjetnika za kulturu, s kojima najčešće surađujemo. Zahvaljujući toj suradnji, kao i sredstvima Veleposlanstva SAD-a Knjižnica je postala moderno, zanimljivo i vrlo inovativno mjesto, koje rado posjećuju i djeca i odrasli.

Veleposlanstvo SAD-a i dalje će pratiti i podržavati rad Američkog kutka Vukovar, u skladu s planovima i mogućnostima, kako Kutka tako i Veleposlanstva, istaknuo je Veleposlanik Merten te je ujedno najavio ponovnu posjetu Knjižnici i Američkom kutku Vukovar već početkom iduće godine.