{gallery}2014/11/07/02{/gallery}Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Kenneth Merten sa svojim je suradnicima posjetio Američki kutak Vukovar u četvrtak, 6. studenoga 2014. godine.

O prethodnom radu Kutka, tekućim programima i aktivnostima, kao i planovima za budućnost, veleposlanika Mertena informirala je koordinatorica Kutka i djelatnica Gradske knjižnice Vukovar, Anita Baier Jakovac.

Veleposlanik Merten izrazio je veliko zadovoljstvo dosadašnjim radom i rezultatima, posebno istaknuvši različitosti i specifičnosti samoga Kutka, kao i programa i usluga koje nudi i provodi, a s posebnim naglaskom na računalne radionice namijenjene osobama treće životne dobi poznate kao „Finding Stuff Online".

Osim toga, Veleposlanik Merten je izrazio i zahvalnost Knjižnici kao domaćinskoj ustanovi Kutka te njezinim djelatnicima na vrlo pozitivnoj i kvalitetnoj suradnji, koja traje već dugi niz godina. Knjižnica je partner Kutka, ali i Kutak je partner Knjižnice, potvrdila je ravnateljica Vlatka Surma Szabo, zahvalivši se također na podršci i suradnji cijeloga Veleposlanstva SAD-a, a posebno Informacijsko – istraživačkog odjela te odjela savjetnika za kulturu, s kojima najčešće surađujemo. Zahvaljujući toj suradnji, kao i sredstvima Veleposlanstva SAD-a Knjižnica je postala moderno, zanimljivo i vrlo inovativno mjesto, koje rado posjećuju i djeca i odrasli.

Veleposlanstvo SAD-a i dalje će pratiti i podržavati rad Američkog kutka Vukovar, u skladu s planovima i mogućnostima, kako Kutka tako i Veleposlanstva, istaknuo je Veleposlanik Merten te je ujedno najavio ponovnu posjetu Knjižnici i Američkom kutku Vukovar već početkom iduće godine.