{gallery}2015/02/06/01{/gallery} U utorak, 03. veljače 2015. godine, u Gradskoj knjižnici Vukovar održano je putopisno predavanje i predstavljanje knjige Hrvoja Ivančića „Samsara - put na Istok".

Kroz priču ovog putopisnog romana pratimo lik mladog profesora koji se upušta u avanturu života i kreće putem Istoka, željan velikog ostvarenja kojim će se uzdići iz jednolične mase. Ovo je knjiga ceste i priča o samospoznaji. Glavna inspiracija za Ivančićev putopisni roman bila je Indija, točnije grad Varanasi na obalama rijeke Ganges.

Predavanju je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić te učenici drugih razreda Gimnazije Vukovar s profesoricama, kao i ostali ljubitelji putopisnih priča. Svi zajedno tom su prigodom mogli čuti zanimljive doživljaje ovog mladog putopisca tijekom njegovog putovanja na Istok. Kultura i način života dalekog Istoka uvijek su bili zanimljivi mnogim istraživačima i putopiscima koji su na tim putovanjima često pronalazili duhovni mir i vlastitu spoznaju života. Tako je i Hrvoje Ivančić na putu otkrio mnogo o sebi i načinu preživljavanja u jednom potpuno stranom svijetu.

Ovo je drugo predavanje koje je Hrvoje Ivančić održao u Gradskoj knjižnici Vukovar, kako je u pozdravnoj riječi spomenula ravnateljica Vlatka Surma Szabo. Prvi put Ivančić nam je dočarao svoje putovanje Dunavom u gumenom čamcu, a sada nam je približio i otkrio neke posebnosti i običaje dalekih zemalja Istoka.