×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/02/06/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/02/06/01

{gallery}2015/02/06/01{/gallery} U utorak, 03. veljače 2015. godine, u Gradskoj knjižnici Vukovar održano je putopisno predavanje i predstavljanje knjige Hrvoja Ivančića „Samsara - put na Istok".

Kroz priču ovog putopisnog romana pratimo lik mladog profesora koji se upušta u avanturu života i kreće putem Istoka, željan velikog ostvarenja kojim će se uzdići iz jednolične mase. Ovo je knjiga ceste i priča o samospoznaji. Glavna inspiracija za Ivančićev putopisni roman bila je Indija, točnije grad Varanasi na obalama rijeke Ganges.

Predavanju je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić te učenici drugih razreda Gimnazije Vukovar s profesoricama, kao i ostali ljubitelji putopisnih priča. Svi zajedno tom su prigodom mogli čuti zanimljive doživljaje ovog mladog putopisca tijekom njegovog putovanja na Istok. Kultura i način života dalekog Istoka uvijek su bili zanimljivi mnogim istraživačima i putopiscima koji su na tim putovanjima često pronalazili duhovni mir i vlastitu spoznaju života. Tako je i Hrvoje Ivančić na putu otkrio mnogo o sebi i načinu preživljavanja u jednom potpuno stranom svijetu.

Ovo je drugo predavanje koje je Hrvoje Ivančić održao u Gradskoj knjižnici Vukovar, kako je u pozdravnoj riječi spomenula ravnateljica Vlatka Surma Szabo. Prvi put Ivančić nam je dočarao svoje putovanje Dunavom u gumenom čamcu, a sada nam je približio i otkrio neke posebnosti i običaje dalekih zemalja Istoka.