{gallery}2015/04/03/04{/gallery} Gradska knjižnica Vukovar prigodno je obilježila Međunarodni dan dječje knjige – 2. travnja, kreativnom radionicom posvećenom „kralju bajki" – Hansu Christianu Andersenu, uz čije bajke i priče su odrastale generacije čitatelja.

Ovom radionicom kao i posjetom pedijatrijskim ambulantama u Vukovaru, Gradska knjižnica Vukovar uključila se i ove godine u kampanju „Čitaj mi!" koju organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo.

"Čitaj mi!" prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas, a pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Cilj kampanje je putem promotivnih letaka, plakata, radionica i različitih drugih programa poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu.