{gallery}2015/05/22/03{/gallery}35 dana u Butanu, 21 dan pješačenja, 320 kilometara Himalaje, 210 iznad 4000 metara ... jedna ispisana bilježnica, nijedan žulj, nijedna ozljeda, nijedan problem...

Ovo su samo neki od detalja kojima je Davor Rostuhar opisao putovanje u Butan, kraljevinu koja osim prekrasnih i egzotičnih predjela ima čak i Ministarstvo sreće.

Pričajući svoju priču, Rostuhar je prekrasnim fotografijama, autentičnim zvukovima te stihom i prozom posjetiteljima uspio dočarati svijet u kojem je malo tko bio, svijet prepun mističnosti, ljepote, ljubavi prema prirodi i sreće te zahvalnosti i suosjećajnosti kakva se ne susreće često.

Knjiga nastala kao rezultat ovog putovanja nosi naziv „U zemlji zmaja" i spoj je profesionalne umjetničke fotografije, putopisne proze te pjesničkih refleksija na ljude, predjele i događaje koje je Davor Rostuhar na putu susretao i doživio.

Ovo je drugo predavanje Davora Rostuhara u Knjižnici, naglasila je djelatnica Knjižnice Anita Baier Jakovac u pozdravnoj riječi.