{gallery}2015/11/03/02{/gallery} Tijekom Mjeseca hrvatske knjige, Gradsku knjižnicu Vukovar svakodnevno posjećuju skupine djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola. Dosad je Knjižnicu posjetilo više stotina djece, zajedno s odgojiteljima, nastavnicima i učiteljima.

Osim sudjelovanja u posebno pripremljenim tematskim radionicama, organizirane skupine imaju mogućnost upoznavanja rada, prostora i usluga Knjižnice.

Dječji odjel, osim posudbe različite knjižnične građe, omogućuje djeci i odraslima svakodnevno igranje u Lego kutku, dok na Odjelu za odrasle posjetitelji mogu vidjeti izložbu IT tehnologija nekad i sad.
Američki kutak Vukovar odlikuje se raznolikošću ponude građe i aktivnosti za sve dobne skupine korisnika, a Studijski odjel, osim zavičajnog blaga, skriva i nešto sasvim neobično i djeci posebno zanimljivo, a to je model kostura.
Tijekom obilaska mogu se vidjeti i neke od najstarijih, najdebljih i posebno važnih knjiga, a sve ove knjižnične priče i zanimljive detalje djeci pričaju knjižničari Gradske knjižnice Vukovar.