×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/11/11/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/11/11/01

{gallery}2015/11/11/01{/gallery} U Gradskoj knjižnici Vukovar, 9. studenoga 2015. godine, predstavljena je knjiga ratnog reportera, novinara i pisca Ante Guge „Oluja koju nismo mogli izbjeći" u izdanju Večernjeg lista.

Knjiga je kronologija operacije „Oluja" u kojoj je autor sabrao i analizirao sve najvažnije događaje koji su obilježili raspad SFR Jugoslavije i nastavak Hrvatske države, stavljajući „Oluju" u njezin povijesni kontekst.

O knjizi su osim autora, govorili vukovarska književnica i dobitnica nagrade „Josip i Ivan Kozarac" Tanja Belobrajdić te mag.edu. Tomislav Orečić.

Za pisanje ove knjige Ante Gugo koristio je različite izvore (novine, memoare, vojne publikacije, dokumente iz arhiva Ministarstva obrane Republike Hrvatske). Knjigu je posvetio poginulim kolegama koji su dali život za to da bi svjedočili o zbivanjima u ratu.