×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/11/27/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/11/27/03

U okviru programa preventivne dentalne medicine s djecom polaznicima DV Borovo, realizirane su aktivnosti na upoznavanju važnosti brige i njege usta i zubi. Program na promoviranju važnosti preventive u dječjoj mentalnoj medicini, pokrenuo je tim za zaštitu i liječenje usta i zubi Stomatološke službe Doma zdravlja Vukovar. Tim zdravstvenih radnika angažiranih u ovoj akciji, rukovoditeljica Stomatološke službe dr.dent.med Tatjana Hardi, dr.dent.med Samer Chammae, dr.dent.med. Violeta Lipovčević i glavna medicinska sestra, koordinatorica patronažne službe Ahnetka Rac, osmislili su program na prevenciji zdravlja usta i zubi te ga realiziraju volonterskim radom u gradskim predškolskim ustanovama. „Prva pozitivna iskustva u radu s djecom u vrtićima kao i suradnja sa stručnim radnicima u vrtiću, pokazala su zadovoljavajuća predznanja djece o važnosti zdravlja zubi kao i zainteresiranost djece i stručnih radnika vrtića da ovaj program na prevenciji nadograđujemo i proširujemo i na druge sadržaje rada s djecom i roditeljima" istaknula je dr.dent.med. Tatjana Hardi. „Naša je namjera da pored upoznavanja djece o važnosti pravilne njege usta i zubi, radimo i na suzbijanju straha djece od posjeta stomatološkoj službi, te u tom cilju planiramo kontinuirani rad tijekom godine s djecom i roditeljima", dodala je dr.dent.med. Tatjana Hardi.

Program o važnosti prevencije i pravilne njege zubi i usta, također je bitna sastavnica Programa zdravstvene zaštite koji se u vrtiću provodi s ciljem proširivanja spoznaja o važnosti zdravlja i razvijanja pozitivnih stavova prema zdravlju, kao bitnih preduvjeta očuvanja, unapređivanja zdravlja i zdrav razvoj djeteta.

{gallery}2012/11/27/03{/gallery}