Dana 14. svibnja 2018. godine povodom Međunarodnog dana muzeja i u sklopu akcije Sekcije za muzejsku pedagogiju Hrvatskog muzejskog društva koja se održava 23. godinu za redom, a u GMV 12. godinu, realizirana je pedagoška radionica LAĐE PLOVE DUNAVOM. Akcija je svake godine popraćena jednom novom temom koja okuplja većinu muzeja u Hrvatskoj. Ovogodišnja tema je LAĐA.
Dunav je višestoljetna okosnica života u Vukovaru te je tako bio i podloga za stvaranje stalnog postava Gradskog muzeja Vukovar. Pričom LAĐE PLOVE DUNAVOM rekli smo kako se živi uz veliku, divnu i moćnu europsku rijeku prateći povijesne segmente iz vrijednih muzejskih zbirki (arheološke, kulturno povijesne, etnološke i likovne). Zaplovili smo dunavskom lađom i kronološki upoznali život u Vukovaru.
Učenici O.Š. D. Tadijanović sa profesorom Zoranom Jakšićem sudjelovali su na radionici. U muzeju su ih dočekali kustos arheolog Gorana Kušić, kustos kulturno-povijesne zbirke Toni Roca prof., kustos etnolog Renata Devetak Roca i muzejski pedagog Ivana Nadovski, prof.